Eindelijk weer eens een update

15 juli 2011 - Kyoto, Japan

Dag lieve volgelingen,

Vandaag is het eindelijk weer eens tijd voor een update. Er zijn de laatste weken niet echt bijzondere dingen gebeurd, dus ik heb geen foto's om te delen. Wel heb ik het een en ander te vertellen op deze bijzonder warme dag. Het is namelijk zo goed als elke dag 36 graden. Met die fijne luchtvochtigheid tussen de bergen hier betekent dat dus dat de gevoelstemperatuur bijna elka dag rond de 42 graden ligt. Gelukkig heeft elke winkel air-conditioning, anders zou het niet uit te houden zijn. Zelf zit ik hier thuis ook de hele dag met dat ding aan. De Japanse dames weten zich ook erg goed te beschermen tegen hun aartsvijand, Zon. Gewapend met een parasol en lange, dunne handschoenen tot hun ellebogen gaan zij de straat op zodat ze hun mooie witte huidjes kunnen behouden, en lekker weinig van die vervelende vitamines hoeven te vangen. Ik heb altijd wel het idee ze het erg warm hebben, want ze proberen elk stukje huid te bedekken. Die 5 lagen make-up doen ze waarschijnlijk ook niet veel goed in dit weer. Het is wel typisch hoe ze zich helemaal bedekken in de zomer, terwijl ze in de winter in korte rokjes rondhuppelen. De spataderen lopen dan ook als ijzige rivieren door hun bovenbenen heen.

Waarschijnlijk komen er binnenkort (voor de verandering) weer eens wat vaker blogupdates aan. Ik heb nog maar 1 week les dus het wordt weer tijd voor leuke dingen. Morgen lekker in de rivier zwemmen en naar het Gion festival, en binnenkort naar het Biwako meer. Daarnaast komen Henk en Els ook nog met me hangen vanaf 26 juli, en vertrekken we met z'n allen op 4 augustus naar Tokyo om daar nog 10 dagen te vullen tot vertrek. Het gaat natuurlijk een grandioos toeristisch feest worden als ik mijn lieve papa en mama mee ga nemen naar alle tempels en schrijnen (die ik zelf nog niet eens gezien heb, dus dit is een mooie gelegenheid).

Voor nu ga ik het hier even bij houden, maar verwacht binnenkort een update over het Gion festival!

Check je later! :>

1. Bart Faaij:
    15 juli 2011
    Hoi Brecht, Tim zal wel met Henk en Els mee willen denk ik.. haha maar zoonlief is op de motor naar Frankrijk en geniet daar van het mooie weer. Leuk dat ze naar je toekomen en dat jullie nog naar Tokio gaan. Veel plezier daar met pa en ma en geniet er van.
    Bart
  2. jose:
    24 juli 2011
    He Bregt, jammer dat je niet meer naar Kobe hebt kunnen komen, het had niet zo mogen zijn.

Hoewel ze in Kobe ook met parasolletjes rondlopen, zie je hier ook heel veel Japanners in gewone kleding, alsof het inderdaad zomer is...

Raar dat het zo verschilt terwijl het, hetzelfde land is...

Verder wens ik je veel plezier toe die laatste paar dagen in Kyoto, maak veel foto's zodat je ze mij kan laten zien, want om eerlijk te zijn, heb ik alle tempels e.d. ook nog niet gezien xD.

Ik verwacht je op 4 augustus in Tokio te zien :) En dan maken we het goed dat we elkaar niet meer in Kobe hebben kunnen treffen :)